Grandeur van weleer...

Er zijn plekken die geschiedenis ademen. Waar de grandeur van weleer nog altijd voelbaar is en iedere steen een verhaal vertelt. Villa Weltevreden is zo’n plek. Een statig bouwwerk dat al generaties lang een baken van elegantie vormt en waarvan de klassieke lijnen en verfijnde details moeiteloos de tand des tijds hebben doorstaan.
Voor mij als makelaar is het een voorrecht om dagelijks in dit soort omgevingen te werken. Niet alleen om de schoonheid ervan te bewonderen, maar vooral om mensen te verbinden met bijzondere panden. Woningen die niet alleen gebouwd zijn om in te wonen, maar om in te léven.
Met Haarlem, Bloemendaal, Overveen, Aerdenhout, Vogelenzang, Bennebroek, Heemstede, Bentveld en Santpoort wonen we misschien wel in het mooiste stukje van Nederland. Dat mag geen verrassing heten. Maar waarom is dat zo? Dat heeft niets te maken met toeval.
Als makelaar in deze regio zie ik dagelijks hoe historie, natuur en architectuur samenkomen en deze omgeving zo uniek maken. Niet alleen door de schoonheid van de panden, maar ook door de verhalen erachter. De komende tijd neem ik u graag mee langs bijzondere plekken die het karakter van deze streek bepalen.
Welke historische plek in deze regio zou u graag beter leren kennen? Laat het gerust weten, ik neem u de komende tijd graag mee langs bijzondere locaties :)
Gerelateerde Nieuwsberichten
De geur van appeltaart of een bezichtiging 2.0?
18-7-2025 —
Bezichtigingen, sommigen zien het als een soort hindernisbaan met makelaars, anderen als een gezellige zondagmiddagbesteding met een cappuccino. Hoe zorg je er nou voor dat de potentiële koper zich écht thuis voelt, nog voordat de koop rond is? Simpel: door rust in de tent, geen stijf gedoe en vooral geen makelaar die zich gedraagt als een overijverige gids bij een museale rondleiding.
Duurzaam wonen? Dat deden ze in 1640 al.
18-7-2025 —
Lang voordat het energielabel werd uitgevonden, werd er in Heemstede al gebouwd met de eeuwigheid in gedachten. Huis te Manpad, gelegen aan de Herenweg, is zo’n plek waar steen, stijl en standvastigheid samenkomen. Gebouwd rond 1640 door Cornelis Heuts, en later voorzien van een tuin door Adriaan Speelman – met een ontwerp waar zelfs Versailles zich licht ongemakkelijk bij moet hebben gevoeld. Franse strakheid, Engelse speelsheid én een slangenmuur: want als je het doet, doe het dan goed. Dit huis weerspiegelt niet alleen een bouwstijl, maar ook een mentaliteit: investeren in kwaliteit die generaties overleeft. Je zou bijna denken dat ze toen al begrepen wat ‘duurzaam erfgoedbeheer’ betekende.
Van duinwater tot drinkwater: de geboorte van de Amsterdamse Waterleiding Duinen.
18-7-2025 —
In de 19e eeuw was schoon drinkwater in Amsterdam allesbehalve vanzelfsprekend. Het grachtenwater was vervuild, en epidemieën als cholera en tyfus waren een groot gevaar. De oplossing kwam uit een onverwachte hoek: de duinen van Kennemerland.