Grandeur van weleer...

Grandeur van weleer...

Er zijn plekken die geschiedenis ademen. Waar de grandeur van weleer nog altijd voelbaar is en iedere steen een verhaal vertelt. Villa Weltevreden is zo’n plek. Een statig bouwwerk dat al generaties lang een baken van elegantie vormt en waarvan de klassieke lijnen en verfijnde details moeiteloos de tand des tijds hebben doorstaan.

Voor mij als makelaar is het een voorrecht om dagelijks in dit soort omgevingen te werken. Niet alleen om de schoonheid ervan te bewonderen, maar vooral om mensen te verbinden met bijzondere panden. Woningen die niet alleen gebouwd zijn om in te wonen, maar om in te léven.

Met Haarlem, Bloemendaal, Overveen, Aerdenhout, Vogelenzang, Bennebroek, Heemstede, Bentveld en Santpoort wonen we misschien wel in het mooiste stukje van Nederland. Dat mag geen verrassing heten. Maar waarom is dat zo? Dat heeft niets te maken met toeval.

Als makelaar in deze regio zie ik dagelijks hoe historie, natuur en architectuur samenkomen en deze omgeving zo uniek maken. Niet alleen door de schoonheid van de panden, maar ook door de verhalen erachter. De komende tijd neem ik u graag mee langs bijzondere plekken die het karakter van deze streek bepalen.

Welke historische plek in deze regio zou u graag beter leren kennen? Laat het gerust weten, ik neem u de komende tijd graag mee langs bijzondere locaties :)

Gerelateerde Nieuwsberichten

In welk café drink jij het liefst je biertje?

In welk café drink jij het liefst je biertje?

Haarlem heeft een rijke brouwtraditie als stad van bier en brouwers die teruggaat tot de Middeleeuwen. De stad beschikte over een belangrijke troef: zuiver duinwater. Dit schone water, afkomstig uit de omliggende duinen, was een essentiële grondstof voor bier en gaf Haarlem een voorsprong op andere steden. In de 17e eeuw telde Haarlem maar liefst 100 brouwerijen, waarmee het een van de grootste biersteden van de Nederlanden was.

Kent u hem, de enige makelaar die werkt!?

Kent u hem, de enige makelaar die werkt!?

De makelaar is een karakteristiek element in traditionele kapconstructies. Dit verticale houten onderdeel bevindt zich onder de nokgording,  zet het gewicht van de kap weg op de trekplaat en is soms in het zicht als sierlijk accent op de kap. Hoewel de makelaar geen dragende functie heeft zoals gordingen of spanten, kan hij bijdragen aan de stabiliteit van de kap door verbanden in spanten te ondersteunen.

Hoe voorkwam men vroeger vernatting?

Hoe voorkwam men vroeger vernatting?

Een mooi voorbeeld hiervan zie je terug bij ‘De Relle’, één van mijn favoriete landgoederen, gelegen aan de Boekenroodeweg in Aerdenhout. Gebouwd rond 1922, architect A.P. Smits, Gemeentelijk Monument op een schiereilandje in de voormalige rel en bereikbaar via een stenen brug.