Duinlustweg 16, Overveen

Overveen

Duinlustweg 16

Duinlustweg 16, Overveen foto-0 blur Duinlustweg 16, Overveen foto-0
Duinlustweg 16, Overveen foto-1 blur Duinlustweg 16, Overveen foto-1
Duinlustweg 16, Overveen foto-2 blur Duinlustweg 16, Overveen foto-2
Duinlustweg 16, Overveen foto-3 blur Duinlustweg 16, Overveen foto-3
Duinlustweg 16, Overveen foto-4 blur Duinlustweg 16, Overveen foto-4
Duinlustweg 16, Overveen foto-5 blur Duinlustweg 16, Overveen foto-5
Duinlustweg 16, Overveen foto-6 blur Duinlustweg 16, Overveen foto-6
Duinlustweg 16, Overveen foto-7 blur Duinlustweg 16, Overveen foto-7
Duinlustweg 16, Overveen foto-8 blur Duinlustweg 16, Overveen foto-8
Duinlustweg 16, Overveen foto-9 blur Duinlustweg 16, Overveen foto-9
Duinlustweg 16, Overveen foto-10 blur Duinlustweg 16, Overveen foto-10
Duinlustweg 16, Overveen foto-11 blur Duinlustweg 16, Overveen foto-11
Duinlustweg 16, Overveen foto-12 blur Duinlustweg 16, Overveen foto-12
Duinlustweg 16, Overveen foto-13 blur Duinlustweg 16, Overveen foto-13
Duinlustweg 16, Overveen foto-14 blur Duinlustweg 16, Overveen foto-14
Duinlustweg 16, Overveen foto-15 blur Duinlustweg 16, Overveen foto-15
Duinlustweg 16, Overveen foto-16 blur Duinlustweg 16, Overveen foto-16
Duinlustweg 16, Overveen foto-17 blur Duinlustweg 16, Overveen foto-17
Duinlustweg 16, Overveen foto-18 blur Duinlustweg 16, Overveen foto-18
Duinlustweg 16, Overveen foto-19 blur Duinlustweg 16, Overveen foto-19
Duinlustweg 16, Overveen foto-20 blur Duinlustweg 16, Overveen foto-20
Duinlustweg 16, Overveen foto-21 blur Duinlustweg 16, Overveen foto-21
Duinlustweg 16, Overveen foto-22 blur Duinlustweg 16, Overveen foto-22
Duinlustweg 16, Overveen foto-23 blur Duinlustweg 16, Overveen foto-23
Duinlustweg 16, Overveen foto-24 blur Duinlustweg 16, Overveen foto-24
Duinlustweg 16, Overveen foto-25 blur Duinlustweg 16, Overveen foto-25
Duinlustweg 16, Overveen foto-26 blur Duinlustweg 16, Overveen foto-26
Duinlustweg 16, Overveen foto-27 blur Duinlustweg 16, Overveen foto-27
Duinlustweg 16, Overveen foto-28 blur Duinlustweg 16, Overveen foto-28
Duinlustweg 16, Overveen foto-29 blur Duinlustweg 16, Overveen foto-29
Duinlustweg 16, Overveen foto-30 blur Duinlustweg 16, Overveen foto-30
Duinlustweg 16, Overveen foto-31 blur Duinlustweg 16, Overveen foto-31
Duinlustweg 16, Overveen foto-32 blur Duinlustweg 16, Overveen foto-32
Duinlustweg 16, Overveen foto-33 blur Duinlustweg 16, Overveen foto-33
Duinlustweg 16, Overveen foto-34 blur Duinlustweg 16, Overveen foto-34
Duinlustweg 16, Overveen foto-35 blur Duinlustweg 16, Overveen foto-35
Verkocht
Duinlustweg 16, Overveen
bekijk 36 foto's
Duinlustweg 16, Overveen
bekijk 36 foto's
Duinlustweg 16, Overveen
bekijk 36 foto's

Heeft u interesse?

Neem contact met ons op. We geven graag meer informatie of plannen een bezichting.

prijs Op aanvraag
type Vrijstaande woning
oppervlakte 2.260m²
kamers 34 Kamers

Omschrijving

Een historische buitenplaats met koninklijke allure.

Landgoed Duinlust ( see English text below).

Het landgoed Duinlust in Overveen is een uitzonderlijk geheel. De historische buitenplaats, uitgevoerd in neorenaissancestijl, verrees in 1882 in het luisterrijke overgangsgebied aan de rand van de Overveense duinen, vlakbij Amsterdam, waar bos- en zeelucht zich mengen. Het imposante landhuis met omliggend park ademt historie en tijdloze charme. Een stijlvolle familieresidentie met talloze gebruiksmogelijkheden.

Op een zonnige dag dalen de herten af uit de duinen en doen zich tegoed aan de warmte en het sappige gras op de weidegronden voor het bordes van Duinlust. Enkele volwassen bokken gaan elkaar te lijf met de dominantie over de kudde als inzet – de doffe dreunen van hun botsende geweien galmen over de velden. Hier is de natuur nog dichtbij en dat levert feeërieke taferelen op. Het sprookjesachtige landschap rond Duinlust is beschermd natuurgebied.

Vanuit het huis genieten de bewoners van fraaie zichtlijnen over het geaccidenteerde gazon, geflankeerd door monumentale rode beuken en eikenbomen, tot diep in het aangrenzende landgoed Elswout. Er is weinig fantasie voor nodig om je voor te stellen hoe elegant en aangenaam er op Duinlust werd geleefd ten tijde van de vermogende familie Borski. Johanna Jacoba Borski kocht het landgoed in 1828 en haar kleindochter liet er bijna zestig jaar later onder architectuur van Constantijn Muysken (1843-1922) het huidige landhuis in neorenaissancestijl bouwen.

Anno 2016 is Duinlust, een rijksmonument, goeddeels intact gebleven en heeft haar oorspronkelijke uitstraling en grandeur behouden. De contouren van het huis manifesteren zich aan het einde van een lange oprijlaan, toegankelijk door een karakteristieke toegangspoort aan de Duinlustweg.

De majestueuze hal van het landhuis wordt gedomineerd door vier roodmarmeren zuilen, een delicaat ingelegde marmeren vloer en een fraai cassetteplafond. Het pronkstuk is echter de 17de-eeuwse staatsietrap in renaissancestijl, die mevrouw Borski vanuit een Parijs hotel naar Duinlust liet brengen. De centraal in het huis gelegen hal biedt toegang tot acht vertrekken, in oppervlakte variërend van een kleine 25 tot circa 66 m². De kamers op het zuiden, waaronder de sfeervolle 'Borski suite’ en de salon, hebben openslaande deuren naar het bordes en de deels overdekte terrassen. De Borski suite ademt de voornaamheid van weleer, met authentiek bespannen gobelin behang, veel houtsnijwerk, fraaie eikenhouten lambriseringen, architraven en een indrukwekkende eikenhouten schouw.

De gerenommeerde architect Heiko Hulsker heeft een verkennend interieurontwerp gemaakt, aan de hand waarvan het landhuis kan worden getransformeerd tot een uiterst riante en stijlvolle familieresidentie. Het totale woonoppervlak is ruim 2.260 m², verdeeld over vier woonverdiepingen (elk van circa 250 tot ruim 500 m²), een enorm souterrain en een kelder. De verdiepingen zijn in dit plan bereikbaar per lift, of via één van de trappenhuizen. Het gemaakte ontwerp is slechts een indicatie van wat hier allemaal kan worden gerealiseerd en geheel vrijblijvend.

Iedereen die Duinlust bezoekt en gevoelig is voor de rijke historie en opulente omgeving, zal geïnspireerd raken en de ongekende mogelijkheden zelf willen exploreren. Rond het landhuis verrezen enkele karakteristieke bouwwerken, zoals een prachtig houten ‘chalet’, een ijskelder en folie’s in het park. Maar de meest recente uitbreidingen zijn meteen ook de meest waardevolle. In het park van een beschermd, monumentaal landgoed zijn de mogelijkheden voor nieuwbouw doorgaans nihil, waardoor de gebruiksmogelijkheden flink worden beperkt. Op het domein van Duinlust is in de jaren zestig een uitzondering gemaakt voor de bouw van een sportpaviljoen en een multifunctionele annex. In 2004 is het paviljoen op kostbare wijze verbouwd tot een state-of-the-art wellness- en fitnesscentrum. Door de oppervlakte (ca. 1.230 m²), indeling en perfecte staat van onderhoud is dit complex voor meerdere doeleinden geschikt, bijvoorbeeld als riante praktijkruimte of representatief bedrijfs- en/of kantoorpand. Tenslotte is er nog de uitzonderlijke mogelijkheid om in het paviljoen één of meerdere moderne woonunits onder te brengen, passend binnen specifieke, door de instanties nader te bepalen kaders.

De annex achter Duinlust, met een bruikbaar vloeroppervlak van ongeveer 540 m², kan naar wens worden verbouwd tot, of vervangen door, bijvoorbeeld een garage in historiserende stijl voor een verzameling klassieke auto’s of een andere hobby c.q. activiteit die ruimte nodig heeft.

Landgoed Duinlust maakt deel uit van een lint van historische landgoederen aan de rand van het ongerepte duingebied bij Overveen en Bloemendaal. De bossen, duinen, het nabijgelegen strand en de gezonde zeelucht vormen een unieke en zeer rustgevende en centraal gelegen leefomgeving. Amsterdam en de luchthaven Schiphol zijn ongeveer twintig autominuten verwijderd en Den Haag ligt op een kleine veertig kilometer afstand. Prachtige dorpen als Aerdenhout, Bloemendaal en Overveen liggen onder handbereik, evenals Haarlem, dat alle denkbare faciliteiten biedt.

Een belangwekkend landgoed van deze kwaliteit, met een rijke historie en op een absolute toplocatie komt zelden op de markt. Aangezien het park van Duinlust deel uitmaakt van een omliggend, beschermd landschap is de kans reëel dat het landgoed bij aanvraag de NSW-status wordt verleend, met alle fiscale voordelen vandien.

-----------------------

The Duinlust country estate in Overveen is an exceptional property: built in 1882, in the style of the Renaissance Revival, over de Overveen dunes, a stone’s throw from the Bloemendaal beach and the attractions of Amsterdam and the Randstad. The magical landscape around Duinlust is a nature conservation area, and its grounds were designed by the renowned landscape architect C.E.A. Petzold with enjoy lovely sight lines across undulating lawns, flanked by monumental red beeches and oak trees, until far into the neighbouring estate of Elswout. There is a real chance that an application for protection under the Estates Act will be granted, with all the fiscal advantages this entails. Duinlust has stood the test of time well.

The house – Grade I listed – is largely intact, maintaining its original appeal and grandeur. The overall living space is over 2,260 m², with four floors, a lower ground floor and cellar. Renowned architect Heiko Hulsker has drawn up exploratory plans, transforming it into a spacious and stylish family home. However, these plans are entirely optional and merely an indication of what could be realized here.

Some years ago, an extensive renovation was carried out. Heating, plumbing and technical installations, air circulation and internet/WiFi/fibre – everything is in tiptop condition. The house comes with a variety of outbuildings, such as a lovely ‘chalet’, an ice cellar and various follies. And in the sixties, an unusual exception was made granting the build of a sports pavilion and multifunctional annexe. In 2004, the pavilion was refurbished into a state of the art wellness centre. However, its size (approx. 1,230 m²), layout and perfect state of repair makes this a multipurpose complex.

And then there is the annexe behind Duinlust (approx. 540 m²), with potential for, for instance, a garage for your classic cars or to suit another hobby. You might harbour a wish to house your art collection in a private museum. This estate offers a great presentation and is well-suited for this and similar uses.The house, grounds and surrounding countryside make for a unique setting, with the added bonus of its location: Amsterdam and Schiphol Airport are a 20-minute drive away and it is only 40 km to The Hague.

Kenmerken

Aanvaarding

Status
Verkocht
Oplevering
In overleg
Adres
Duinlustweg 16
Postcode
2051 AA
Plaats
Overveen

Bouw

Soort woonhuis
Landgoed, Vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1882
Onderhoud binnen
Goed
Onderhoud buiten
Goed

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
ca. 2.260m²
Perceeloppervlakte
ca. 1,1ha
Inhoud
ca. 6.973m³

Indeling

Aantal kamers
34
Aantal slaapkamers
20
Aantal verdiepingen
6
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, Alarminstallatie, TV-Kabel, Buitenzonwering, Rookkanaal, Glasvezel kabel

Energie

Warm water
C.V.-ketel
Verwarming
C.V.-ketel
Ketel
(Eigendom)

Buitenruimte

Balkon
Ja
Tuin
Tuin rondom
Schuur
Inpandig

Garage

Soort garage
Vrijstaand steen
Capaciteit
10

Locatie

[ { "address": "Duinlustweg 16", "zipCode": "2051 AA", "city": "Overveen", "lat": 52.3858631, "lng": 4.5945617, "heading": 0, "pitch": 0 } ]

Duinlustweg 16 Overveen

Direct iemand spreken?

Huib Haije
Beëdigd Makelaar & Taxateur o.g. RM | Makelaar wonen | BOG Huib Haije
smiley

Woning niet meer beschikbaar

Het is helaas niet meer mogelijk om op deze woning te reageren. Op zoek naar soortgelijk aanbod? Neem contact met ons op.