Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Elswoutslaan 15 in Overveen 2051 AD

Elswoutslaan 15

2051 AD Overveen
Vraagprijs € 2.975.000,- k.k.
Te koop

Omschrijving

Royale villa ‘De Beuken’ op bijzondere locatie in de gemeente Bloemendaal. Omgeven door ruim 16.000m² bos met zwembad en eigen tennisbaan.

De traditionele villa met 566m² woonoppervlak is in 1928 onder architectuur gebouwd en bevindt zich op het verhoogde gedeelte van het voormalige landgoed ‘Duinvliet’. Het oorspronkelijke karakter van dit patriciërshuis is volledig behouden, ondanks...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Woonoppervlakte 566 m² Aantal kamers 11
Lees meer

Omschrijving

English translation below
Royale villa ‘De Beuken’ op bijzondere locatie in de gemeente Bloemendaal. Omgeven door ruim 16.000m² bos met zwembad en eigen tennisbaan.

De traditionele villa met 566m² woonoppervlak is in 1928 onder architectuur gebouwd en bevindt zich op het verhoogde gedeelte van het voormalige landgoed ‘Duinvliet’. Het oorspronkelijke karakter van dit patriciërshuis is volledig behouden, ondanks enkele interne verbeteringen en aanpassingen aan de huidige tijd. Zo is o.a. de hoogte van de woonruimten op de begane grond 3,60 meter. Veel stijl elementen en karakteristieke kenmerken, zoals een bij- en serveerkeuken, stuc-plafonds met ornamentlijsten en paneeldeuren zijn nog steeds aanwezig. De huidige bewoners hebben het geheel met smaak en toewijding veel allure weten te geven. De woonbeleving van dit heerlijke gezinshuis voelt dan ook aan als een “warme deken”.

Grondstuk
Het bosperceel van 11.486 m² is onderworpen aan de Europese ‘Natura 2000’ richtlijnen en gedeeltelijk parkachtig ingericht, terwijl op het perceel van 4.910m² de woning is gelegen, omzoomt door o.a. meerdere gazons voorzien van planten- en bloemenborders, terrassen, een vijver met fontein en waterval, een verwarmd en verlicht zwembad van 14x9m, een verlichte hardcore tennisbaan, een vrijstaande dubbele garage met werk- en bovenliggende studioruimte, enkele carports, bergingen en ruime parkeergelegenheid. Het geheel is door houtwallen en afrasteringen met afsluitbare toegangshekken omgeven.

De locatie grenst aan het Nationaal Park Zuid Kennemerland, waartoe in de directe omgeving ook de landgoederen Elswout, Koningshof en Duinlust behoren. De toegang tot de Kennemer Duinen is op loopafstand, terwijl de stranden van Zandvoort en Bloemendaal, evenals de Kennemer Golf en Country Club zich op 15 fietsminuten afstand bevinden. Voor de dagelijkse boodschappen, speciaalzaken en restaurants kunt u bij wijze van spreken “om de hoek” terecht. Het terrein ligt tegen de gemeentegrens van Haarlem, waardoor u op iets langere afstand over alle faciliteiten van de 775 jaar oude stadskern met een historisch karakter geniet. Theaters, bioscopen, musea, een uitgebreide keur aan restaurants, cafés en winkels van elke soort staan u daar ter beschikking.
Alle vormen van sport kunnen in de directe omgeving bedreven worden. Bloemendaal kent een rijk clubleven, terwijl het aanbod van scholen (internationaal, primair- en voortgezet onderwijs en diverse niveaus beroepsopleiding) zeer gevarieerd en van hoge kwaliteit is.

Bereikbaarheid
De villa ligt direct nabij uitvalswegen voor het autoverkeer naar Amsterdam, Schiphol Airport, Den Haag/Rotterdam en Alkmaar. De gehele directe omgeving is voorzien van vrij-liggende fietspaden. De NS stations Overveen en Heemstede-Aerdenhout bevinden zich op enkele autominuten, terwijl op minder dan 1.000 meter lijnbus verbindingen zijn. Via de z.g. Zuidtangent is er een rechtstreekse en frequente verbinding met de luchthaven Schiphol.

Indeling
Parterre: een met leien gedekt open voorportaal geeft entree tot een ruime vestibule (14m²) met diverse garderobekasten en een gastentoilet met fonteintje. Middels dubbele facet geslepen deuren met toogvormig bovenlicht komt men in de centrale hal (25m²). Daarin bevindt zich o.a. de toegang naar de basement met provisie-, stook- en wijnkelder (totaal ca. 30m²), maar ook naar de keuken (18m²). De inrichting omvat een keukenblok met 4­pits gasfornuis annex oven, 1½ spoelbak, koelkast en vaatwasser, alsmede een wasemkap en diverse servieskasten met ladeblok. Het geheel is betegeld met diverse themategels uit Makkum. Aansluitend op de keuken bevindt zich de authentieke bijkeuken/spoelkeuken met een aanrecht en dubbele gootsteen, maar ook een leveranciersentree en een afzonderlijk toilet met voorportaal. Tussen de keuken en eetkamer bevindt zich de serveerkeuken met ingebouwde servieskasten en werkblad.

Vanuit de hal is er tevens toegang tot de afzonderlijke eetkamer (24m²) met open haard en zicht op de zijtuin. Het eikenhouten parket is (net als alle andere ruimten op de begane grond) in visgraat met bies gelegd.
Aan het einde van de verbindingsgang ligt de L-vormige woonkamer (64m²) met een open haard en aan drie zijden daglicht toetreding. In de korte poot van de L bevindt zich de TV hoek en een verbindingsdeur naar de eetkamer. Daar tegenover is de serre (31m²) met dubbele schuifpuien en rondom glas bereikbaar. Deze schuifpuien geven toegang tot het Zuid-Westelijk gelegen terras met vaste eettafel. Aansluitend aan de woonkamer ligt de studeerkamer/bibliotheek (15m²) voorzien van vitrinekasten, een open haard en ingebouwde boekenkasten annex onderkasten.

Vanuit de hal voert een fraaie bordestrap naar de eerste etage.

1e Etage: de overloop/gang met eikenhouten parketvloer geeft toegang tot diverse slaap- en werkkamers. Er bevindt zich hier tevens een werkkast met uitstortbak en een separaat toilet.
Via de kleedkamer (18m²) met rondom ingebouwde hang-, leg- en ladekasten komt men in de ouderslaapkamer (27m²) met balkon (8m²) op het Zuid-Oosten. Een tweede deur in de kleedkamer ontsluit de toiletkamer (10m²) met twee wastafels annex onderkasten en een doorloop naar de badkamer (12m²). Deze is voorzien van een duo-ligbad met whirlpool, een toilet-bidet combinatie en een douche met hoekinstap. De gehele ruimte is voorzien van marmeren tegels, mozaïek en wandschildering. De vloerverwarming en het ventilatiesysteem garanderen een aangenaam bad-klimaat.

Aan het einde van de gang komt men in een grote studeer-/werkkamer (25m²) met ‘window seats’, inbouwkasten en tweezijdig daglicht toetreding. Op deze etage bevinden zich eveneens twee kleinere slaap-/werkkamers (12m² en 15m²) met inbouwkasten, die gezamenlijk een badkamer (6m²) delen met een hoek-ligbad, een wastafel en een handdoekradiator. Vervolgens voert de bordestrap naar de tweede etage.

2e Etage: deze etage met een overloop (13m²) omvat een grote logeerkamer (25m²) met badkamer (5m²), voorzien van een ligbad met douche, een wastafel en een toilet, alsmede een inloopkast met veel bergruimte achter de knieschotten.

Separaat is een afzonderlijke douche-/toiletruimte, die voor de sportkamer (15m²) annex de 4­persoonssauna dienst doet. Deze kamer beschikt tevens over een wastafel en een bergkast. Voorts is er een kamer (12m²) met kasten en een wastafel, die thans als strijkkamer in gebruik is en via een vlizotrap toegang geeft aan een bevloerde zolder (12m²).

Algemeen:
- Kavelgrootte: 16.396m².
- Woonoppervlakte: 566m².
- Inhoud opstallen: 2.576m³.
- Gedeeltelijk dubbele beglazing (voorzetramen).
- Praktisch alle radiatoren zijn voorzien van radiatorombouw en thermostaatkranen.
- Verwarming en warmwatervoorziening middels CV­combiketels.
- Mooie architraven, stuc plafonds met lijstwerk en rozetten, geprofileerde paneeldeuren.
- 3 open haarden op de begane grond.
- Hoogwaardig en up­to­date schilderwerk (in­ en extern).
- Nagenoeg alle vloeren zijn eikenhouten parketvloeren in visgraat met bies gelegd.
- Alarminstallatie met doorschakeling en bewegingsdetectie.
- Diverse bliksemafleiders.
- Fraaie tuin v.v. schemerdetectie, diverse terrassen, vijver, zwembad met verlichting, tennisbaan, vrijstaande
dubbele garage met bovengelegen verblijfsruimten, carport, bergingen en ruime parkeerfaciliteiten.
- Alle gazons en bloemperken/borders zijn voorzien van een computergestuurde beregeningsinstallatie.
- Waterput met bronbemaling.
- Gunstig gelegen t.o.v. strand, duinen, diverse openbare landgoederen, NS station Overveen, bushaltes, scholen,
winkels, restaurants en uitvalswegen naar Amsterdam, Den Haag/Rotterdam, Alkmaar en Schiphol Airport.
- Oplevering in overleg.
- Uw bezichtiging meer dan waard!
- Volgaarne sturen wij u separaat de verkoopbrochure op aanvraag toe.
Lavish villa ‘De Beuken’ at a special location in the municipality Bloemendaal. Surrounded by a vast woodland of 16,000 m² with swimming pool and private tennis court.

The traditional villa with 566 m² living area was architecturally constructed in 1928 and is located on the elevated part of the former estate ‘Duinvliet’. The original character of this patrician house has been preserved completely, despite several internal improvements and adjustments to the modern age. For example, the height of the residential areas on the ground floor are 3.60 metres. Many style elements and characteristic features, such as a scullery and serving kitchen, plastered ceilings with ornamental mouldings and panel doors are also still present. The current residents have managed to give the whole a lot of allure with taste and dedication. The living experience of this lovely family home therefore feels like a ‘warm blanket’.

Plot
The woodland plot of 11,486 m² was designed in accordance with the European ‘Natura 2000’ directives and partially landscaped in a park-like way, while the house is located on the plot of 4,910 m², surrounded by multiple lawns featuring plant and flower-lined alleys, terraces, a pond with fountain and waterfall, a heated and illuminated swimming pool of 14x9 m, an illuminated hard core tennis court, a detached double garage with office space and studio space above it, several carports, storages and ample parking space. The whole is surrounded by hedgerows and fences with lockable entrance gates.

The location is adjacent to National Park Zuid Kennerland, to which the estates Elswout, Koningshof and Duinlust in the direct vicinity are also included. Access to the Kennemer Duinen is at walking distance, while the beaches of Zandvoort and Bloemendaal, as well as the Kennemer Golf and Country Club, are 15 minutes by bicycle. For daily groceries, specialty stores and restaurants you only need to go ‘right around the corner’, so to speak. The area is located adjacent to the municipality border of Haarlem, which means that at a bit longer distance you can enjoy all the amenities of the 775 years old city centre with its historic character. Theatres, cinemas, museums, a wide range of restaurants, cafes and shops of all types are at your disposal there.

All types of sports can be practised in the direct vicinity. Bloemendaal has a rich club life, while the schools (international, primary and secondary education and various levels of vocational schools) are very varied and of high quality.

Accessibility
The villa is located directly nearby arterial roads for car traffic to Amsterdam, Schiphol Airport, The Hague/Rotterdam and Alkmaar. The entire direct vicinity features open cycling paths. NS stations Overveen and Heemstede-Aerdenhout are at several minutes by car, while there are bus line connections at less than 1,000 metres away. There is a direct and frequent connection to Schiphol Airport using the so-called Zuidtangent.

Layout
Ground floor: an open front porch covered with slates provides access to a spacious vestibule (14 m²) with various wardrobe closets and a guest toilet with washbasin. The central hall (25 m²) is reached through double faceted doors with arched skylight. In the hall there is the access to the basement with provision basement, boiler room and wine cellar (in total approx. 30 m²), but also to the kitchen (18 m²). The interior includes a kitchen block with 4-ring gas stove annex oven, 1½ sink, refrigerator and dishwasher, as well as an extractor hood and various china cabinets with drawer unit. The whole is tiled with various thematic tiles from Makkum. Adjacent to the kitchen is the authentic scullery/utility room with a worktop and double sink, but also a supplier entrance and a separate toilet with front porch. Between the kitchen and dining room there is the serving kitchen with built-in china cabinets and worktop.

From the hall there is also access to the separate dining room (24 m²) with fireplace and view on the garden on the side. The oak parquet is (just like all other areas on the ground floor) placed in herringbone pattern with border.

At the end of the connection hall there is the L-shaped living room (64 m²) with fireplace and daylight flowing in on three sides. In the short leg of the L there is the TV-corner and a connection door to the dining room. The conservatory (31 m²) with double sliding doors and surrounding glass is accessible on the other side. These sliding doors provide access to the terrace on the Southwest with fixed dining table. Adjacent to the living room is the study/library (15 m²) featuring display cabinets, a fireplace and built-in bookcases annex base cabinets.

From the hall a beautiful staircase leads to the first floor.

1st floor: the landing/hallway with oak parquet floor provides access to various bedrooms and offices. There is also a tool cabinet here with basin and a separate toilet.

Through the dressing room (18 m²) with surrounding built-in wardrobes, cupboards and dressers you arrive in the master bedroom (27 m²) with balcony (8 m²) facing the Southeast. A second door in the dressing room leads to the toilet room (10 m²) with two washstands annex base cabinets and a passage to the bathroom (12 m²). It features a two-person bathtub with whirlpool, a toilet-bidet combination and a shower with corner entry. The entire area features marble tiles, mosaic and wall painting. The floor heating and the ventilation system guarantee a pleasant bathing climate.

At the end of the hallway you arrive in a large study/office (25 m²) with window seats, built-in closets and daylight coming in from two sides. Also located on this floor are two smaller bedrooms/offices (12 m² and 15 m²) with built-in closets, which together share one bathroom (6 m²) with a corner bathtub, a washstand and a towel radiator. The staircase subsequently leads to the second floor.
2nd floor: this floor with a landing (13 m²) includes a large guest room (25 m²) with bathroom (5 m²), featuring a bathtub with shower, a washstand and a toilet, as well as a walk-in closet with lots of storage space behind the knee walls.

There is a separate shower/toilet space, which is utilized for the sports room (15 m²) annex 4-person sauna. This room also features a washstand and a storage closet. Furthermore, there is a room (12 m²) with closets and a washstand, which is currently in use as ironing room and provides access with loft stairs to a floored loft (12 m²).

General:
- Plot size: 16,396 m².
- Living area: 566 m².
- Content structures: 2,576 m³.
- Partial double glazing (secondary glazing windows).
- Nearly all radiators feature radiator conversion and thermostat valves.
- Heating and hot water supply by means of central heating combination boilers.
- Beautiful architraves, plastered ceilings with moulding and rosettes, profiled panel doors.
- 3 fireplaces on the ground floor.
- High quality and up-to-date painting work (internal and external).
- Nearly all floors are oak parquet floors placed in herringbone pattern with border.
- Alarm system with forwarding and movement detection.
- Various lightning conductors.
- Beautiful garden featuring dusk detection, various terraces, pond, swimming pool with illumination, tennis court, detached double garage with residential spaces above it, carport, storages and ample parking facilities.
- All lawns and flower beds/flower-lined alleys feature a computer-operated irrigation system.
- Well with well point dewatering.
- Favourably located when it comes to beach, dunes, various public estates, NS station Overveen, bus stops, schools, shops, restaurants and arterial roads to Amsterdam, The Hague/Rotterdam, Alkmaar and Schiphol Airport.
- Exchange of contract in consultation.
- More than worth your visit!
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 2.975.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Villa Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Normaal Bouwperiode 1906-1930 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan bosrand, vrij uitzicht, beschutte ligging en in bosrijke omgeving Indeling Woonoppervlakte 566 m² Perceeloppervlakte 16396 m² Gebouwgebonden buitenruimte 7 m² Overige inpandige ruimte 109 m² Externe bergruimte 20 m² Inhoud 2576 m³ Aantal kamers 11 Aantal slaapkamers 7 Aantal woonlagen 3 woonlagen Energie Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel en open haard C.V.-Ketel Remeha (Gas Combiketel uit 2008, Eigendom) Buitenruimte Tuin Tuin rondom Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand hout Parkeergelegenheid Garage Vrijstaand steen en carport, voor 3 auto's Voorzieningen Voorzien van verwarming, voorzien van elektra, voorzien van water en met vliering Toelichting op eigen terrein Totaal aantal garages 1 Dak Soort dak Samengesteld dak Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Mechanische ventilatie, Alarminstallatie, TV kabel, Zwembad, Rookkanaal, Schuifpui, Sauna Kadastrale gegevens Gemeente Bloemendaal Sectie B Perceelnummer 5556 Oppervlakte 11486 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Bloemendaal Sectie B Perceelnummer 5554 Oppervlakte 4910 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Video's

Route van naar Elswoutslaan 15, 2051 AD Overveen

CBS Statistieken

Tabel Grafieken
2015 2016

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.