Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Kadijk 28 in Heemstede 2104 AA

Kadijk 28

2104 AA Heemstede
Vraagprijs € 4.250.000,- k.k.
Te koop

Omschrijving

Aan de Zuidrand van Kennemerland, omgeven door andere landgoederen en buitenplaatsen, waar de oude strandwal overgaat in de lager gelegen voormalige bleekvelden is landgoed ‘Bloemenoord’ gelegen op een ruim bemeten kavel van 4 ha, 15 a en 80 ca. Oorspronkelijk werd ‘Bloemenoord’ gebouwd in 1920 en werd de parkachtige tuin ontworpen door landschapsarchitect Leonard A. Springer. In 2001 werden de...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Woonoppervlakte 1282 m² Aantal kamers 20
Lees meer

Omschrijving

Aan de Zuidrand van Kennemerland, omgeven door andere landgoederen en buitenplaatsen, waar de oude strandwal overgaat in de lager gelegen voormalige bleekvelden is landgoed ‘Bloemenoord’ gelegen op een ruim bemeten kavel van 4 ha, 15 a en 80 ca. Oorspronkelijk werd ‘Bloemenoord’ gebouwd in 1920 en werd de parkachtige tuin ontworpen door landschapsarchitect Leonard A. Springer. In 2001 werden de bestaande opstallen vervangen door nieuwbouw en is onder architectuur van Aat van Tilburg de huidige bebouwing in een Frank Lloyd Wright stijl gerealiseerd. Hierbij is het bouwvlak zo geroteerd, dat deze hoofdzakelijk Zuidwestligging heeft en rekening gehouden is met de diepste zichtlijnen van het perceel.

Landgoed ‘Bloemenoord’ (2001) bestaat uit een symmetrisch hoofdgebouw in een U-vorm en daarbij zijn in gelijke hoek en op gelijke afstand van de hoofdbebouwing de orangerie en het overdekte zwembad geplaatst. De tennisbaan met een tennisbaanhuisje is lommerrijk uit het oog meer Zuidelijk op de kavel aangelegd. Opzij van het voorterrein is een aparte garage gesitueerd voor de stalling van 4 auto’s, terwijl in de hoofdbebouwing inpandig eveneens 3 auto’s gestald kunnen worden. Doordat de gehele hoofdbebouwing 1 meter boven het maaiveld is geplaatst en voorzien is van rollagen, waterslagen en uitkragende kroonlijsten én door de keuze van uitsluitend hoogwaardige materialen, heeft het ontwerp grandeur.

Het voorterrein wordt middels een in- en uitrit met de op afstand te bedienen toegangspoorten met intercom ontsloten naar de openbare weg. Dit terrein en de entree van het landgoed zijn ingetogen, de parkachtige tuin achter de villa uitbundig en deze vormt door het ontwerp van de villa met haar grote terrassen rondom, ruime balkons en ruim bemeten glaspartijen één harmonisch geheel met de bebouwing.

De entree van de hoofdbebouwing bevindt zich middels een bordestrap naar het voorportaal en heeft een zeer ruim bemeten en hoge hal met fantastische daglichttoetreding met een ruim bemeten garderobe (tevens mogelijkheid voor het plaatsen van een lift) en aan de linkerzijde de meterkastkast, technische ruimte voor de luchtbehandeling en gasten wc, ruime woonkeuken met divers apparatuur, bijkeuken, au pair appartement met eigen badkamer en doorloop naar de eetkamer. Deze eetkamer met openhaard loopt middels de salon en serre door naar de woonkamer eveneens met openhaard. Deze ruimten, die ogen als de lobby van een internationaal hotel en allen zicht hebben op het landgoed, hebben toegang naar een ruim bemeten deels overdekt terras rondom. Vanuit de woonkamer is aan de rechterzijde van de bebouwing een tweede zitkamer toegankelijk. In de linker vleugel van het huis bevinden zich inpandig drie garages en een hobbyruimte. In de rechtervleugel bevindt zich het kantoorgedeelte met eigen entree, hal, kamer voor het secretariaat en een ruime kantoor/werkkamer. Middels twee identieke trappenhuizen is het ruime souterrain bereikbaar, dat thans in gebruik is, als sport-, film-, hobby- en opslagruimte, maar natuurlijk ook een andere invulling kan krijgen.

De eerste etage is vanuit de centrale hal via een luie trap bereikbaar, waar via een galerij, 4 ruime slaapkamers, waarvan 2 met balkon, 4 badkamers, 3 kleedruimtes, een zitkamer en een bibliotheek bereikbaar zijn. Middels een simpele aanpassing, omdat daar bij de bouw al rekening mee gehouden is, zijn op deze etage 6 slaapkamers en 6 badkamers te realiseren.

Orangerie: (2004)

Kantoor beheerder, pantry, badkamer met douche en wc, opstelling CV-combi Nefit
Ecomliner HR 2004 totaal oppervlakte 29m², Orangerie 123m² voorzien van vloerverwarming
opening dakramen op afstand te bedienen.

Zwembadhuis: (2004)

Technische ruimte met zeer professionele installatie, w.o. filters, pompen en een nooddouche voor de ogen, Cv-ketels: Nefit Topline 2004, Nefit Ecomliner combi 2004, voorportaal kleedruimten met wastafel, douche, wc ruimte en dubbele kleedkamers totaal oppervlakte 29m², zwembadruimte 121m² met vloerverwarming, zwembad, diepte ca. 1,50 m, afmetingen ca. 5 m x ca. 10 m, opening dakramen op afstand te bedienen.

Garage: (2004)

Garage 76m² met elektra aansluiting voor de stalling van 4 auto’s.

Tennisbaan: (2007)

Maatvoering tennisbaan: breedte 18m; lengte 34m, de baan is rondom omheind met een groen gaas-hek met een hoogte van 3m¹, het tennishuisje is van eikenhout en hernieuwd in 2007. In 2016 is het riet gedekte dak onder handen genomen door een rietdekker en voorzien van het originele ornament met een postkoets.

ALGEMEEN:

• Kavelgrootte: 41.580m².
• Inhoud opstallen: ca. 4.800m³.
• Woonoppervlakte: 1.282m².
• Optimale isolatie, vloer-, gevel- en kapisolatie toegepast.
• Dubbel glas toegepast.
• Conventionele verwarming, deels middels convectoren.
• Voorzien van Jatoba-, Travertin- en Marmeren vloeren.
• CV-Nefit Topline HR 70 (2006) gekoppeld aan Buderus (2006) 400 liter boiler.
• Koperen hemelwaterafvoeren.
• Alle toegangshekken op afstand te bedienen.
• ÎSDN aansluiting alle vertrekken.
• De kadastrale percelen 4201 en 4205 (dus niét de percelen waarop de villa en de
  overige opstallen staan) zijn aangemerkt als beschermd monument, onder
  Rijksmonument nummer 21129), waarbij de relevante inhoud van de aanwijzing in het
  Monumentenregister is: "Dennenheuvel. Delen van 18e -eeuws park aanwezig."
  Deze monumentenstatus geldt ook voor de grond behorende bij de buurpercelen 4199,
  4203, 4204 al welke percelen voormalige onderdelen zijn van het oorspronkelijke
  Landgoed Dennenheuvel. Het tuinontwerp van Kadijk 28 te Heemstede is in overleg
  met de Gemeente Heemstede vastgesteld en uitgevoerd.
• Er is een erfdienstbaarheid uit 1977, die inhoudt dat er op landgoed ‘Bloemenoord’
  niet gejaagd mag worden op vogels en andere dieren.
• Bouwkundig rapport opvraagbaar.
• Energieprestatielabel A bijgevoegd.
• Een Landgoed om zo te betrekken, uw bezichtiging meer dan waard!
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 4.250.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning landgoed Type woning vrijstaande woning Kwaliteit woning Luxe Bouwperiode 2001-2010 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan rustige weg, vrij uitzicht, in bosrijke omgeving en landelijk gelegen Indeling Woonoppervlakte 1282 m² Perceeloppervlakte 41580 m² Overige inpandige ruimte 70 m² Inhoud 4800 m³ Aantal kamers 20 Aantal slaapkamers 5 Aantal woonlagen 2 woonlagen en een kelder Balkon Ja Energie Energieklasse A Energie einddatum 10-08-2025 Isolatie Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas Warmwater C.V.-Ketel, Gasboiler eigendom Verwarming C.V.-Ketel, Open haard, Vloerverwarming gedeeltelijk Eigendom Eigendom Buitenruimte Tuin tuin rondom Kwaliteit tuin fraai aangelegd Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand hout Parkeergelegenheid Garage Vrijstaand steen, Inpandig, Parkeerplaats, voor 7 auto(s). Voorzieningen Voorzien van elektra, Voorzien van water, Met elektrische deur Dak Soort dak plat dak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden gestoffeerd Onderhoud binnen Goed, Uitstekend Onderhoud buiten Goed, Uitstekend Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Mechanische ventilatie Ja Alarminstallatie Ja TV-Kabel Ja Zwembad Ja Rookkanaal Ja Schuifpui Ja Glasvezel kabel Ja Kadastrale gegevens Gemeente Heemstede Sectie C Perceelnummer 4987 Oppervlakte 5275 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Heemstede Sectie C Perceelnummer 4201 Oppervlakte 2550 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Heemstede Sectie C Perceelnummer 4205 Oppervlakte 16480 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Heemstede Sectie C Perceelnummer 4206 Oppervlakte 2240 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Heemstede Sectie C Perceelnummer 4207 Oppervlakte 2100 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Heemstede Sectie C Perceelnummer 5184 Oppervlakte 57 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Heemstede Sectie C Perceelnummer 5185 Oppervlakte 12878 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Kadijk 28, 2104 AA Heemstede

CBS Statistieken

Tabel Grafieken
2015 2016

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Doorsturen

Gebruik het onderstaande formulier om deze woning door te sturen.
Uw gegevens
Gegevens ontvanger
Opmerkingen

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Doorsturen

Deze woning wordt doorgestuurd naar de door u opgegeven gegevens.