Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Hoflaan 11 in Bergen (Nh) 1861 CP

Hoflaan 11

1861 CP Bergen (Nh)
Vraagprijs € 2.095.000,- k.k.
Nieuw

Omschrijving

Monument voor de toekomst

Een monument voor de toekomst bouw je alleen met veel zorg en aandacht. Architect Sjoerd Soeters en de huidige eigenaar perfectioneerden elk detail in de moderne stadsvilla in hartje Bergen. De deuren staan nu open voor een nieuwe generatie bewoners.

‘Een modern stadshuis dat minstens tweehonderd jaar meegaat, als een monument voor de toekomst.’...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 2011 Woonoppervlakte 340 m² Aantal kamers 9
Lees meer

Omschrijving

English translation below
Monument voor de toekomst

Een monument voor de toekomst bouw je alleen met veel zorg en aandacht. Architect Sjoerd Soeters en de huidige eigenaar perfectioneerden elk detail in de moderne stadsvilla in hartje Bergen. De deuren staan nu open voor een nieuwe generatie bewoners.

‘Een modern stadshuis dat minstens tweehonderd jaar meegaat, als een monument voor de toekomst.’ Dat was de opdracht die architect Sjoerd Soeters kreeg bij het ontwerpen van een bijzondere villa in Bergen. De bewoners dachten zeer intensief mee in het ontwerpproces, waarin een jaar lang wekelijks werd overlegd. ‘Alles is in balans. We kunnen niets bedenken dat niet goed is. Behalve misschien een ontbrekend raampje in de voordeur,’ zegt de eigenaar. Wie op de rustige fietsstraat de villa passeert, zal meteen worden aangetrokken door de statige schoorstenen aan beide zijden van het met Engelse keramische leistenen bedekte dak. Even stiekem naar binnen gluren is er niet bij, want de maar liefst negen meter lange horizontale ramen aan de voorzijde van het pand zijn namelijk zo gesitueerd, dat het zicht naar binnen wordt beperkt. Hierdoor ervaren de bewoners veel privacy, terwijl ze tegelijkertijd zelf volop van het uitzicht kunnen genieten.

De benedenverdieping is royaal en hoog, maar voelt knus door de vele hoekjes en het natuurlijke licht dat overal rijkelijk binnenstroomt. Opvallend zijn de ‘schietgaten’, kleine, diepe vierkante raampjes waardoor je naar buiten kunt gluren en die een fraai lichtspel geven overal in de ruimte. Een andere goed doordachte architectonische touch is de beschutte patio, ontstaan door een inkeping in een v-vorm in de achtergevel. Zodra de puien openschuiven, lopen binnen en buiten naadloos in elkaar over. De keuken en serre in de vleugels aan weerszijden baden jaarrond in het licht. De werkkamer in de erker aan de voorzijde kan worden afgesloten met een schuifdeur. Na gedane arbeid is het ’s avonds goed toeven bij de open haard, die zowel op hout als gas gestookt kan worden. Erboven is de televisie slim weggewerkt achter een elektrisch te openen wand. Een metershoge door Soeters ontworpen boekenkast is juist een echte eyecatcher. Achter de kast bevindt zich de trap (met speelse houten ‘neuzen’, kenmerkend voor het werk van Soeters) naar de eerste verdieping. Wie de lift prefereert, gaat via de entree.

De slaap- en werkkamers op de eerste- en tweede verdieping zijn ruim en licht. Ook op de overloop wordt de meerwaarde van de architect aangetoond: geen ontsierende rij deuren maar een met fraaie sierlatten afgewerkte houten wand die subtiel toegang biedt tot diverse vertrekken, waaronder een wasruimte, een logeerkamer, de lift, de opgang naar de tweede verdieping en bergruimte. Vanaf de vide met glazen balustrade is het prettig communiceren met de personen op de benedenverdieping. De huidige bewoners ervaren die openheid als zeer waardevol, omdat zij zich in het grote huis op deze manier nooit verloren voelen. De villa is dan ook – mede dankzij de vier ruime slaapkamers en de lift – geschikt voor zowel gezinnen als stellen die op zoek zijn naar een toekomstbestendige woonplek waar geschiedenis wordt geschreven.
In de kelder bevindt zich – naast een ruime wijnkelder – de garage met plek voor vier auto’s. Maar de ‘machinekamer’ spreekt misschien nog wel meer tot de verbeelding. In deze ‘cockpit’ worden alle moderne gemakken aangestuurd. Zonnecollectoren en een warmtepomp zorgen voor duurzame energie, het domoticasysteem en het centrale stofzuigsysteem zijn een trouwe hulp. Het gebalanceerde ventilatiesysteem, de hoge graad van isolatie en de vloerverwarming die het Spaanse marmer tevens kan koelen zorgen voor een comfortabel klimaat. Aangenaam is ook de locatie van de villa. Het levendige centrum van het gezellige dorp Bergen ligt op steenworp afstand, evenals museum Kranenburgh en de bijzondere vijftiende-eeuwse ruïnekerk. Als laatste, maar zeker niet als minste: per fiets zijn strand en zee binnen een kwartier bereikbaar en het op de duinen gelegen Bergerbos ligt pal achter het huis. Kortom: Genoeg elementen om bewoners op modern-monumentale wijze te behagen.

Algemeen:

- Een woning vol van superlatieven die niet allemaal te vatten zijn in tekst.
- Op loopafstand van hartje Bergen en het Bergense Bos.
- Op fietsafstand van strand en zee met de Eeuwigelaan als verlengde oprit.
- Verwarming en koeling middels warmtepomp uit eigen bron
- Zonneboiler en warmtepomp voor warmwatervoorziening
- Zonnepanelen voor elektriciteitsopwekking
- Zeer hoge isolatiewaarde (Rc: 5)
- Prachtige Engelse keramische leien als dakbedekking
- Domotica systeem aanwezig
- Centraal stofzuigersysteem
- Elke verdieping voorzien van koeling en verwarming in vloer
- Eigen waterbron met sproei-installatie in tuin
- Verwarmde afrit
- Lift in souterrain, begane grond en eerste verdieping
- Mogelijkheid tot elektrische bediening van zonneschermen en gordijnen
- Gehele woning voorzien van geavanceerd ventilatiesysteem
- Alarminstallatie aanwezig met aansluiting op centrale
- Onderhoudsarme afwerking buitenzijden met gepatineerd koper
- Openhaard woonkamer is aangelegd voor zowel gas als hout ( nu gas)
- Door gehele woning aansluitingen voor computer + telefoon
- Woning voorzien van HR++ glas
- Woning is ontworpen door Soeters Van Eldonk Architecten uit Amsterdam
- Dichtbij de meertalige Europese School in Bergen (NH).
- Uw bezichtiging meer dan waard!
You can only build a monument for the future with a lot of care and attention. Architect Sjoerd Soeters and the current owner perfected every detail in the modern urban villa in the heart of Bergen. The doors are now opened for a new generation of inhabitants.

‘A modern city home which will last for at least two hundred years, as a monument for the future.’ That was the assignment given to architect Sjoerd Soeters for the design of a special villa in Bergen. The residents would think along very intensively in the design process, which involved a weekly consultation for a whole year. ‘Everything is in balance. We cannot think of anything which is not right. Except maybe a missing window in the front door’, says the owner. Those passing the villa on the quiet cycling lane will immediately be drawn by the stately chimneys on both sides of the roof covered with English ceramic slate. Peeking inside is not an option, because the massive nine metres long horizontal windows at the front side are placed in such a way that the view to the inside is limited. This provides the residents with a lot of privacy, while at the same time being able to enjoy the view themselves as much as possible.

The lower floor is generous in size and high, but still comes across as cosy thanks to the many corners and the natural light which flows inside in abundance. The ‘shot holes’ are remarkable, small, deep square windows allowing you to peek outside and which provide a beautiful play of light everywhere in the space. Another well thought out architectural touch is the sheltered patio, caused by a recess in a V-shape in the rear façade. As soon as the sliding doors open, the inside and outside transition seamlessly. The kitchen and conservatory in the wings on both sides bathe in light all year round. The office at the bay window at the front can be closed off with a sliding door. After work is done, it is pleasant to reside by the fireplace, which can be used both with wood and gas. The television has been smartly hidden away on top behind an electrically openable wall. A bookcase of a metre in height designed by Soeters is a real eye catcher, on the other hand. Behind the closet you can find the stairs (with playful wooden ‘noses’, characteristic for Soeters’ craft) to the first floor. Those preferring the lift go through the entrance.

The bedrooms and offices on the first and second floor are spacious and bright. The additional value of the architect is also demonstrated on the landing: no unsightly row of doors but a wooden wall finished with beautiful ornamental slats which subtly provides access to various quarters, including a washing area, a guestroom, the lift, the ascent to the second floor and storage space. It is nice to communicate with the people on the lower floor from the mezzanine with glass balustrade. The current residents value this openness highly, because they never feel lonely in the large house this way. The villa is there also – partially also due to the four spacious bedrooms and the lift – suitable for both families and couples looking for a future-proof place to live and write history.

In the basement there is – in addition to a spacious wine cellar – the garage with room for four cars. But the ‘machine room’ might speak to the imagination even more. In this ‘cockpit’ all modern conveniences are directed. Solar collectors and a heat pump ensure sustainable energy, the home automation system and the central vacuuming system are a reliable assistance. The balanced ventilation system, the high degree of insulation and the floor heating that can also be used for cooling the Spanish marble all ensure a comfortable climate. The location of the villa is also pleasant. The lively centre of the convivial village Bergen is located at a small distance away, just like museum Kranenburgh and the special fifteenth century church ruins. Finally, but certainly worth the mention: beach and water are accessible by bicycle within fifteen minutes and the Bergerbos located on dunes is located right behind the house. In short: enough elements to please residents in a modern-monumental way.

General:

- A house with too many qualities to be able to list everything.
- At walking distance from the heart of Bergen and Bergense Bos
- At cycling distance from the beach and water with the Eeuwigelaan as the extended driveway- Heating and cooling by means of a heat pump from a private source
- Solar boiler and heat pump for hot water supply
- Solar panels for electricity generation
- Very high insulation value (Rc: 5)
- Beautiful English ceramic slates as roofing materials
- Home automation system present
- Central vacuuming system
- Every floor features cooling and heating in the floor
- Private water source with sprinkler system in garden
- Heated driveway-exit
- Lift in basement, ground floor and first floor
- Possibility for electric operation of sunscreens and curtains
- Entire house features advanced ventilation system
- Alarm system present with connection to security office
- Low maintenance finishing outsides with patinated copper
- Fireplace in living room is placed for both gas and wood (now gas)
- Connections throughout entire house for computer + telephone
- House features HR++ glass
- House has been designed by Soeters Van Eldonk Architects from Amsterdam
- More than worth your visit!
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 2.095.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Villa Type woning Vrijstaande woning Bouwjaar 2011 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan rustige weg, in centrum, beschutte ligging en in bosrijke omgeving Indeling Woonoppervlakte 340 m² Perceeloppervlakte 797 m² Gebouwgebonden buitenruimte 7 m² Overige inpandige ruimte 183 m² Inhoud 1832 m³ Aantal kamers 9 Aantal slaapkamers 4 Aantal woonlagen 3 woonlagen en een kelder Energie Isolatie Volledig geïsoleerd Warmwater Zonneboiler en zonnecollectoren Verwarming Open haard en vloerverwarming geheel Buitenruimte Tuin Tuin rondom Hoofdtuin Tuin rondom Kwaliteit tuin Fraai aangelegd Bergruimte Schuur / Berging Inpandig Voorzieningen Voorzien van elektra Isolatie Volledig geïsoleerd Parkeergelegenheid Garage Inpandig, parkeerkelder en souterrain, voor 4 auto's Voorzieningen Voorzien van verwarming, voorzien van elektra, voorzien van water en met elektrische deur Isolatie Volledig geïsoleerd Dak Soort dak Lessenaardak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Toegankelijk voor ouderen en toegankelijk voor minder validen Onderhoud binnen Uitstekend Toelichting onderhoud binnen Onder architectuur gebouwd Onderhoud buiten Uitstekend Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Mechanische ventilatie, Alarminstallatie, TV kabel, Lift, Rookkanaal, Schuifpui Kadastrale gegevens Gemeente Bergen NH Sectie A Perceelnummer 4613 Oppervlakte 797 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Hoflaan 11, 1861 CP Bergen (Nh)

CBS Statistieken

Tabel Grafieken
2015 2016

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.